Wie ben ik dan?


Zeer geschikt voor VMBO leerlingen!

Waarom is het kennen van je geschiedenis van belang voor het ontwikkelen van je identiteit/ de persoon wie je bent? Wat doet het met je als je (één van) jouw ouders en diens komaf kent en wat doet het met je als je die informatie niet hebt?

In deze gastles vertelt Shelly over het opgroeien met een afwezige zwarte vader, wat dat met haar heeft gedaan en hoe het aanzette tot het schrijven van het boek: Gemaakt van Rode klei.

Daarnaast gaat ze, aan de hand van storytelling, gedichten en beeldende kunst, in op bovenstaande vragen en geeft ze handvatten aan de leerlingen die op zoek zijn of willen gaan naar de eigen familie, geschiedenis en daarmee de eigen identiteit.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Shelly is schrijver van onder andere jeugdboeken, ze is auteur bij Clavis Uitgeverij en uitgeverij EigenZinnig, een schrijver met een inspirerend eigen verhaal en specialist creatief schrijven primair onderwijs. Tevens ondersteunt ze bij lees- en schrijf bevorderende activiteiten of -projecten, recenseert ze kinderboeken, is ze een levend boek bij Living Library Nederland en is ze voorstander van diversiteit in kinderboeken.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;