Een pangi voor Keti Koti


In deze gastles vertelt Shelly over de herkomst van de pangi die ze draagt, over de herkomst van de pangi in het algemeen, overdrachtsrituelen die erbij horen en ze laat verschillende pangi-stoffen zien waarbij ze vertelt welke waarvoor gebruikt worden. Vanuit de afbeelding op haar eerste pangi reist ze in haar verhaal af naar een kort verhaal, waarin op kindvriendelijke wijze iets wordt verteld over ons slavernijverleden en over Keti Koti.

Een pangi voor Keti Koti is een informatieve gastles waarin de leerlingen, aan de hand van storrytelling, beeldmateriaal, stoffen en een kort verhaal bekend worden gemaakt met de veelgedragen Surinaamse klederdracht, ons slavernij en Keti Koti.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Shelly is schrijver van onder andere jeugdboeken, ze is auteur bij Clavis Uitgeverij en uitgeverij EigenZinnig, een schrijver met een inspirerend eigen verhaal en specialist creatief schrijven primair onderwijs. Tevens ondersteunt ze bij lees- en schrijf bevorderende activiteiten of -projecten, recenseert ze kinderboeken, is ze een levend boek bij Living Library Nederland en is ze voorstander van diversiteit in kinderboeken.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;